Een Warmtepomp laten installeren?
Ik help je graag!
Een warmtepomp is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jouw comfort en portemonnee. Het is dan ook tijd om afscheid te nemen van traditionele verwarming en de revolutie van warmtepompen te omarmen! Maar waarom moet je precies een warmtepomp laten installeren? En welke verschillende warmtepompen zijn er? Je ontdekt het hier.
Wist je dat…
Een warmtepomp niet alleen je huis verwarmt, maar ook koelt? Dat betekent dat slechts één systeem je het hele jaar door comfort biedt!
JE kan rekenen op:
Bespaar op energiekosten en verminder je ecologische voetafdruk dankzij de efficiënte werking van onze warmtepompen.
Mogelijk kom je in aanmerking voor subsidies en belastingvoordelen bij de installatie van een warmtepomp, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.
Geniet van constante, aangename temperaturen in huis, zowel in de winter als in de zomer.
Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. En dat scheelt elektriciteit en geld!
4 types
Lucht – Lucht Warmtepomp
Dit type warmtepomp wordt ook wel airconditioning genoemd en verandert de omgevingslucht binnenshuis naar uw wensen. Je kan er dus zowel met koelen als verwarmen. En dit doet de warmtepomp door gebruikt te maken van de buitentemperatuur.
Lucht – Water Warmtepomp
Deze warmtepomp gebruikt eveneens de buitentemperatuur om je woning te verwarmen en te koelen. Maar wat deze warmtepomp speciaal maakt, is dat deze ook voor uw sanitair warm water kan zorgen. Er zijn bi-bloc, mono-bloc en all-in-one systemen.
Water – Water Warmtepomp
Een geothermische warmtepomp wordt gebruikt om je woning passief te koelen. Dit kan door middel van een horizontaal captatienet of een verticale putboring die een constante koelingsbron vormt van ongeveer een 10°C.
Zwembad Warmtepomp
Een zwembad warmtepomp is één van de meest energiezuinige en milieuvriendelijke types van zwembadverwarming. Bovendien houdt het het water van uw zwembad voor het grootste deel van het jaar warm.
FAQ
Een warmtepomp wordt de norm voor nieuwbouwwoningen en bij renovaties. Laat je een nieuwbouwwoning bouwen, dan is het verplicht om een volledig elektrische of een hybride warmtepomp, die deels op gas werkt, te laten installeren. Vanaf 2026 zal het niet langer mogelijk zijn om woningen op gas aan te sluiten. Dat betekent dat volledig elektrische warmtepompen vanaf dan verplicht zijn voor nieuwbouwwoningen.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de installatie van een warmtepomp, dan kom ik steeds even ter plaatse om de mogelijkheden te overlopen en een offerte op maat aan te leveren.
De meeste warmtepompen voor radiatoren werken op lage temperaturen. Vermijd dan echter het gebruik ervan met oude, klassieke radiatoren die bedoeld zijn voor hoge temperaturen, omdat dit het rendement van de warmtepomp aanzienlijk vermindert.
Heb je een goed geïsoleerde ruimte met driedubbele beglazing en minimaal warmteverlies? Dan kunnen bestaande radiatoren wel efficiënt werken met lagere temperaturen. Een warmtepomp dan wel een geschikte oplossing vormen.
Heeft u nog vragen over de installatie van een warmtepomp of zou u graag een offerte ontvangen? Neem hieronder vrijblijvend contact op.